Dissabte es podrà consultar l'import a pagar del nou impost d’emissions CO2

Aquest nou impost de la Generalitat es començarà a recaptar a partir del 15 de setembre i es calcula que tindrà efecte sobre 4,1 milions de vehicles.

Imatge: Mataró Audiovisual

A partir del 15 de setembre es començarà a recaptar un nou impost que tindrà en compte les emissions de CO2 dels vehicles, una dada revisable a la fitxa tècnica. Aquest tribut de la Generalitat pretén incentivar la reducció de la contaminació en un moment d’emergència climàtica. De fet, els 150 milions que s’estima que es recolliran es dedicaran a aquesta causa.

El nou impost afectarà els cotxes de fins a 9 places, les furgonetes de fins a 3,5 tones i les motos que emetin més de 120 grams de CO2 per quilòmetre. En canvi, en quedaran exempts els vehicles 100% elèctrics, els ciclomotors, els camions, els vehicles de més de 3,5 tones, els de més de 9 places, els històrics i clàssics així com els autocars.

Es contempla que aquesta nova tributació afecti 4,1 milions de cotxes i l’import mínim que hauran de pagar els afectats serà de 55 cèntims. La Generalitat estima que, en la majoria de casos, s’hauran d’abonar entre 6 i 60 euros.  

Per saber la xifra exacta, aquest dissabte 1 de maig l’Agència Tributària de Catalunya posarà a disposició dels usuaris un simulador web (http://atc.gencat.cat/ca/agencia/noticies/detall-noticia/20210329-simula... ) que indicarà si el vehicle està afectat per aquest impost i quant s’haurà de pagar. En cas que l’usuari detecti un error en el càlcul, podrà presentar al·legacions fins el 4 de juny. Serà l’1 de setembre quan es publicarà el padró definitiu amb els imports ja verificats i el 15, quan es començaran a recaptar.

Informa: L.Sanmiquel