Dilluns Barcelona i les àrees Metropolitanes Nord i Sud passen a la fase 0 avançada

Barcelona juntament amb les àrees Metropolitanes Sud i Nord, aquesta última en la qual s’hi inclou Mataró, entraran dilluns a la fase 0 avançada. Així ho ha confirmat el Ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la compareixença d’aquesta tarda. Aquesta nova fase es troba entremig de la 0 i la 1 i suposarà un alleugeriment en les mesures de confinament. Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, ha valorat positivament l’entrada d’aquesta nova etapa a la ciutat.

Tot plegat s’ha anunciat després que ahir el Departament de Salut de la Generalitat expliqués que tant Barcelona com les àrees Metropolitanes encara són zones que presenten un risc moderat de rebrot i que per això no creien convenient encara avançar a la fase 1.

Així doncs, a partir del proper dilluns, a Mataró, els comerços podran obrir sense necessitat de cita prèvia. A més, els museus tornaran a l’activitat amb un aforament reduït i les biblioteques podran tornar a oferir el servei de préstec. D’altra banda, es permetran els actes de culte religiós a un terç de la seva capacitat i s’ampliarà els assistents als funerals i vetlles a 10 persones en recintes tancats i a 15 a l’aire lliure. Finalment, a les escoles s’hi podrà començar a fer tasques d’administració, desinfecció i posada a punt per una futura reobertura.

El que no contempla aquesta fase intermèdia és l’obertura de terrasses ni de gimnasos. Tampoc es permetran els desplaçaments fora del municipi sense causa justificada i quedaran encara prohibides les trobades de 10 individus de fora del nucli de convivència habitual.

Informa: L.Sanmiquel