Detingut a Mataró un gihadista retornat de Síria

L'home, que ja ha ingressat a presó, té formació militar i experiència en combat i havia entrat a Europa per l'anomenada ruta dels Balcans

La Policia Nacional ha detingut un gihadista que acabava de tornar de Síria amb formació militar i experiència en combat. Se'l considera un FTF, un combatent terrorista estranger, i havia accedit a Europa a través de l'anomenada ruta dels Balcans. Ho va fer acompanyat d'un altre home que va ser arrestat a Àustria. Tots dos s'havien unit als grups afiliats d'Al Qaeda a Síria l'any 2014 i han estat detinguts per la presumpta pertinença a organització terrorista en el marc d'una investigació de la Policia Nacional que es va engegar a principis d'aquest any, quan la Comissaria General d'Informació va saber que dos combatents planejaven entrar a Europa. Segons la Policia Nacional, és la primera vegada que es deté a dos combatents terroristes estrangers amb vinculacions amb Espanya després d'entrar de forma coordinada i clandestina al continent a través d'aquesta ruta. Els recorregut els va fer passar ara fa dos mesos per Turquia, Bulgària, Sèrbia, Hongria i Àustria, on un d'ells va ser detingut. L'altre va continuar el trajecte i fa uns dies es va establir a Mataró. 

No és la primera detenció per presumpta vinculació amb el gihadisme que es produeix a Mataró. El febrer del 2018 es va detenir a la ciutat una jove de 19 anys que havia mostrat una intensa activitat a les xarxes socials que posaria de manifest la seva radicalització. Poc més de tres anys abans, el desembre del 2015, es va detenir un home de 33 anys acusat de pertànyer al Daesh, fer actes d’adoctrinament i captació de nous membres per a l’organització terrorista Estat Islàmic a Espanya.