Detenen el regent d’un negoci del Port de Mataró

La detenció, efectuada a Cabrils, ha format part d’un operatiu conjunt entre els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil contra una organització criminal que introduïa haixix amb llanxes a Catalunya

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut un home que, segons fonts consultades per aquest mitjà, regentaria un negoci de venda i lloguer d’embarcacions situat al Port de Mataró.

Segons han assenyalat els Mossos, l’home ha estat detingut a Cabrils i després l’han traslladat fins a l’establiment en qüestió situat al port de la capital del Maresme, on els dos cossos policials hi han dut a terme un escorcoll.

La policia catalana també ha explicat que aquesta intervenció s’emmarca en una operació conjunta feta a l’àrea metropolitana contra una organització criminal que introduïa haixix amb llanxes a Catalunya.

Un cop acabada la inspecció al local, els agents s’han endut al detingut, que està previst que passi a disposició judicial.

A nivell general, l’operatiu s’ha saldat amb 5 detinguts. A més també s’han intervingut 800.000 euros, una embarcació d’alta velocitat, munició real, dos turismes i un semiremolc i documentació diversa. A més de Mataró i Cabrils, l’operatiu també ha comportat escorcolls a Rubí, Cerdanyola del Vallès, Terrassa, Canovelles i Sant Adrià de Besòs.

Es dóna la circumstància que al febrer d’enguany es van detenir 15 persones al Port de Mataró mentre traslladaven desenes de farcells d’haixix que s’haurien introduït a través de dues embarcacions, les anomenades narcollanxes.

Amb tot, els Mossos no han confirmat que hi hagi una relació directe entre aquest episodi i l’operatiu efectuat aquest dimarts.