Detenen el conductor d'un patinet per infracció i atemptat contra l'autoritat

El conductor del patinet elèctric ha incomplert la normativa de circulació i s’ha resistit als requeriments dels agents, actes que han propiciat el seu arrest

Detenen el conductor d'un patinet per infracció i atemptat contra l'autoritat

La Policia Local deté una persona per atemptar contra els agents de l’autoritat després d’haver estat denunciat per infringir la normativa de circulació de patinets elèctrics. El detingut s’ha negat a identificar-se i s’ha resistit als requeriments dels policies, actes que han propiciat el seu arrest. Els fets han succeït entre la Plaça Miquel Biada i el Carrer Churruca de Mataró pels volts de les 3 de la tarda.

Normativa vigent sobre vehicles de mobilitat personal

Des del passat 2 de gener, els patinets elèctrics reconeguts com a vehicles de mobilitat personal (VMP), tenen prohibida la circulació per voreres, zones de vianants, parcs i places. Han de circular pels carrils bici i en el cas que no n’hi hagi, per la calçada. Sinó com a darrera opció, el conductor ha de baixar del patinet i caminar.

La normativa de la DGT també prohibeix l’ús del telèfon mòbil o d’auriculars durant la conducció de patinets elèctrics i obliga a portar llums o elements reflectants en el cas que se circuli de nit o per llocs amb poca visibilitat. Tampoc no poden anar dues persones en el mateix vehicle.

L’incompliment d’aquesta normativa pot suposar multes d’entre 90 i 200 euros. A Mataró, durant les dues setmanes posteriors a que entrés en vigor aquesta nova regulació de la DGT, es van interposar 71 sancions.

Informa: L.Sanmiquel