Detectat un brot de Covid-19 en una residència de Mataró

32 persones han donat positiu per Covid-19 en proves PCR a la residència El Mirador de Mataró. Dels afectats, 21 d’ells són residents i 11 són treballadors del centre, situat a una urbanització als afores de la capital del Maresme. Això sí, tots els afectats són, de moment, asimptomàtics. Els treballadors afectats són a casa en quarantena i fins i tot també els empleats de la zona de la residència on s’hi va originar el brot encara que hagin tingut un PCR negatiu, com a mesura de prevenció

La directora de la residència, Meritxell Aguirre, ha explicat que l’origen del brot es situaria quan una resident del centre en va sortir per anar a fer-se un tractament mèdic. La resident s’hauria encomanat en una d’aquestes sortides i seria la que hauria iniciat el brot a El Mirador. Va ser el passat 5 d’agost quan es va confirmar aquest positiu per coronavirus. La directora també ha explicat que avui s’han fet noves proves PCR.

La directora de la residència explica que el centre ja tenia el seu espai dividit en tres plantes per minimitzar el risc de contagis. Després de la confirmació del positiu per Covid-19, la residència ha establert tres zones independents per separar els residents positius, els negatius però amb contactes de risc i els negatius sense contactes. De moment, el centre roman tancat pels familiars fins que no passi el brot. Aguirre ha recalcat que en tot moment s’està informant als familiars dels residents de la situació.

La directora d’El Mirador també ha comentat que des del primer moment es va posar en marxa el pla de contingència previst per aquests casos.

A la residència el Mirador hi conviuen unes 220 persones, entre residents i treballadors. D’altra banda, fonts de l’Ajuntament de Mataró han explicat que el consistori està fent un seguiment exhaustiu d’aquest cas, tal i com fa amb tots els que es detecten a la ciutat.

Informa: Ll. Arcal