Detectar de manera precoç el càncer colorectal, objectiu del Consorci Sanitari del Maresme

El Consorci Sanitari del Maresme inicia una nova tanda del programa de detecció precoç de càncer colorectal. Es tracta d'una iniciativa dirigida a la població d’entre 50 i 69 anys, que se'ls convoda a fer-se una senzilla prova per descartar cap possible indicador d'aquesta malaltia. Tal com ha explicat al Mataró al Dia el cap del servei d'aparell digestiu de l'Hospital de Mataró, Josep Maria Castellví, el tractament és més fàcil i efectiu si es detecta una lesió pre cancerígena que no pas el procés en estat avançat.

La primera tanda del programa va donar el tret de sortida la tardor del 2015 i ara ha posat el seu punt i final. En aquests dos anys, s'han enviat  63mil cartes i hi han participat 21mil maresmencs, el que representa al voltant d'un 
30 per cent. Una xifra que des de l'Hospital de Mataró pensaven que seria lleugerament suprior. Aquest càncer és el més freqüent a Catalunya, amb 6.000 casos nous cada any. D’entre els 21.000 participants al Maresme, 59 persones tenien un càncer (que encara no havia donat símptomes) i s’hi han detectat pòlips en 782 persones més.