Desocupat un local de la Riera de Mataró

L’establiment va ser ocupat ara fa més d’un any i aquest dimarts al matí ha estat desallotjat per la via administrativa ja que presentava un risc energètic.

Fotografia: tvmataró

Desallotjat el local situat a la Riera número 113 de Mataró aquest dimarts al matí. L'immoble feia més d'un any que estava ocupat tot i que al seu interior només hi havia les pertinences d'un home que faria dies que no hi viuria. Un cop l'establiment quedi desallotjat, el propietari podrà prendre mesures per impedir una nova ocupació.

El procés s'ha dut a terme per via administrativa ja que l'establiment presentava risc energètic. Aquesta és una de les vies de les quals disposa l'Ajuntament per desallotjar locals ocupats. El protocol s'inicia amb una inspecció conjunta duta a terme entre la Policia Local i diversos serveis municipals implicats com ara habitatge o serveis socials. L'operatiu pot sol·licitar el desallotjament administratiu si detecten perills estructurals, energètics o per a la salut pública, per exemple.

Des del 2020, l'aplicació d'aquest protocol municipal ha permès realitzar 19 actuacions que han desencadenat 103 desocupacions de  pisos, cases, locals, naus industrials i solars.