Desnonada una família a Cerdanyola enmig d'un fort dispositiu policial

Una cinquantena de persones, convocades pel sindicat de l'Habitatge s'han concentrat davant de l'immoble ocupat per aturar el desnonament. Després, els manifestants han anat fins a Serveis Socials per exigir una alternativa d'habitatge per a la família

Desnonada aquest matí una família al carrer València al barri de Cerdanyola, enmig d'un important dispositiu policial. Una cinquantena de persones, convocades pel Sindicat de l'Habitatge de Mataró s'han concentrat des de primera hora davant l'immoble ocupat per intentar evitar aquest desnonament, que s’ha executat enmig d’un important desplegament policial. Fins al lloc dels fets s’hi ha desplaçat 8 furgonetes de la unitat Brimo dels Mossos d’Esquadra, que han actuat per treure de l’immoble els manifestants que s’havien tancat a dins. El dispositiu ha comptat també amb el suport de la Policia Local.

Era la tercera vegada que s'intentava executar el desallotjament, tot i que aquesta vegada s’ha acabat complint i la família ha hagut d'acabar marxant. Es tracta d'un matrimoni amb fills menors i en situació irregular. Resulta que l'Ajuntament havia demanat una moratòria per aquest desnonament, però finalment el jutge l'ha acabat autoritzant.

Un cop s’ha produït el desnonament diverses persones que s’havien concentrat davant l’immoble s’han traslladat fins a Serveis Socials per reclamar una alternativa residencial per a la família afectada. Expliquen que des de l’Ajuntament se’ls ha ofert inicialment 3 dies en un hotel, però que la família ha rebutjat l’oferta, i que la seva situació irregular complica poder trobar-los alguna altra solució més a llarg termini. A hores d’ara segueix la concentració davant les oficines de serveis Socials a l’avinguda Puig i Cadafalch, on Mossos d’Esquadra ha acordonat l’accés i hi ha desplaçat diverses furgonetes amb agents. Fins al lloc també s’hi ha desplaçat vehicles de la Policia Local. En aquest punt s’han identificat a una trentena de persones que es trobaven dins l’edifici.

El pis ocupat en qüestió és propietat de Cerberus, un fons d'inversió que compta amb una gran quantitat d’immobles a la ciutat, adquirits a preus baixos i en grans lots a bancs i altres entitats financeres.

Informa: C. Salad/ A.Gual