Desmantellat un grup per estafar 100.000€ des de Mataró i Caldetes

Hi ha 4 persones detingudes per suplantar identitats comercials. Les víctimes potencials s’estenen per tot l’estat

Foto: CNP, Ministerio del Interior
Foto: CNP, Ministerio del Interior

Detingudes quatre persones a Mataró, Caldes d’Estrac i Barcelona com a presumptes integrants d’una organització criminal que es dedicava a cometre estafes pel mètode de suplantació d’identitat, el conegut com a phishing. Agents del Cons Nacional de Policia considera els quatre detinguts responsables de la trama que ha estafat més de 100.000€ a persones de tot l’estat. Mitjançant una variant del phishing, anomenada “Smshing” que consisteix en l’enviament massiu de missatges SMS a les potencials víctimes, fent veure que eren establiments comercials.

Els responsables de la trama demanaven a les víctimes la numeració de la tarja bancària, la data de caducitat i el codi de verificació (CVV) que apareix al revers de les targetes. Un cop obtingudes totes les dades, els detinguts introduïen la informació a telèfons mòbils i és a partir d’aquí quan realitzaven compres fraudulentes a través del “contactless” en comerços de l’àrea metropolitana de Barcelona i la zona del Maresme.

A les tres entrades practicades s’han intervingut més de 36.000€ en efectiu, una moto, 19 telèfons mòbils, tres ordinadors i múltiples targetes SIM. Se’ls considera presumptes autors d’un delicte d’estafa per valor de més de 100.000€. Després de passar a disposició del jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.