Desfilada solidària en contra de l'abandonament animal

La Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM) en col·laboració amb el Centre Esportiu Paradise va organitzar una desfilada de gossos amb l'objectiu de recaptar fons per continuar amb la labor de la protectora i crear consciència per evitar l'abandonament d'animals. L'activitat es va realitzar el passat 1 de juliol al Passeig Marítim, davant de la platja de Sant Simó i va comptar amb una classe magistral de zumba solidària pels qui van assistir.

Les entitats proteccionistes van aprofitar per recordar la importància d'identificar als animals de companyia amb microxips, tant en gossos com en gats. Segons les dades de SPAM la xifra de gats amb un microxip implantat no arriba al 2%, mentre que en gossos la xifra és de 40%. Els representants de les protectores animalistes atribueixen les xifres a la falta de control i responsabilitat dels propietaris.

De la mateixa manera, l'associació SOS Animals Maresme està organitzant la primera iniciativa per conscienciar sobre els abandonaments  anuals a Espanya i Catalunya, una xifra que supera els 25 mil animals abandonats, amb especial incidència durant les èpoques d'estiu i nadal.

 

Informa: M. Viteri/ M.Castanyer