×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Desconvocada la vaga de la sanitat concertada prevista per aquesta setmana

Desconvocada la vaga de la sanitat concertada que s’havia convocat del 18 al 22 de febrer. Metges de Catalunya i diverses patronals del sector han signat un acord que ha permès desencallar la situació. El pacte al que s’ha arribat inclou mesures que s’havien exclòs del segon conveni col·lectiu del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya. Mesures com més temps per atendre els pacients i per a la formació i la recerca, l’eliminació de la retallada salarial del 5% als metges residents i aspectes substancials d’igualtat i conciliació. Un acord que, per al sindicat majoritari del sector, és acceptable com per arribar a desconvocar la vaga. 

L’acord contempla la creació d’una Comissió Bilateral que, amb reunions mensuals i en el termini de 10 mesos, haurà de tractar i definir solucions per qüestions assistencials, laborals i professionals exclusives del col·lectiu facultatiu. Des de Metges de Catalunya consideren que l’acord no només representa haver aconseguit algunes de les seves reivindicacions, sinó també el reconeixement que els facultatius “requereixen d’un espai propi de negociació”.

D’altra banda, l’acord “frena” la contractació temporal i en precari amb l’objectiu que, a finals de 2020, la taxa de temporalitat no sigui superior al 8% en la plantilla de facultatius.

Informa: C.Sánchez