Desconvocada la vaga al servei de neteja i de la brossa d'Argentona

Els treballadors havien anunciat que a partir d'aquest dijous començava una aturada indefinida perquè l'empresa no contemplava aplicar unes millores salarials pactades

La vaga indefinida del servei de neteja i de la recollida de la brossa d'Argentona finalment ha quedat desconvocada. L'aturada havia estat anunciada aquest dimecres per part del sindicat UGT i havia de començar en plena Festa Major de Sant Domingo. Negociacions d'última hora entre els treballadors i l'empresa concessionària han permès arribar a un principi d'acord. Segons la UGT, la convocatòria va quedar anul·lada aquest mateix dimecres, però encara no s'ha signat cap acord a l'espera de poder tancar alguns serrells pendents.

La plantilla havia denunciat a través d'un comunicat que a la proposta de l'empresa no hi havia cap dels increments salarials que s'havien pactat. En concret, la concessionària del servei públic només contemplava incrementar les nòmines 120 euros aquest any, i 120 euros més l'any que ve, en un únic pagament i de manera no consolidable.

Uns augments de sou que el comitè d'empresa considerava que estaven molt per sota de l'acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva, que estableix una pujada de salaris d'un 4% durant el 2023, i d'un 3% el 2024 i el 2025. A més, tampoc s’havia tingut en compte una clàusula de revisió de fins a un 1% addicional si la inflació superava aquestes xifres, que també s’hauria acordat.