Desarticulat un grup que falsificava bitllets de transport a Barcelona i Mataró

El dispositiu policial va tenir lloc dilluns i va acabar amb 7 persones detingudes, 5 a Barcelona i 2 a Mataró. Se’ls acusa d’haver estafat poc més d’1 milió d’euros.

Fotografia: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que falsificava i venia bitllets de transport públic del sistema integrat de l'àrea metropolitana de Barcelona amb presència a Barcelona i Mataró. El dispositiu policial va tenir lloc dilluns i va acabar amb la detenció de 2 persones a Mataró i 5 a Barcelona. Els dos detinguts a la capital del Maresme són una dona i la seva parella que ja havien estat detinguts en dues ocasions a Mataró aquest 2021, una el mes de març i l'altre el mes de maig, per venda de bitllets falsos de transport públic. Els set detinguts se'ls acusa d'haver comès una estafa de poc més d'1 milió d'euros.

A més de les detencions s'han decomissat 13 bobines de bitllets de transport públic, nombrosos títols de transport falsificats, 3.700 euros en metàl·lic, diversos mòbils, ordinadors, impressores, discs durs i memòries USB. També 15 plantes de marihuana i diversos cabdells.

Des de Mossos d'Esquadra expliquen que la investigació va començar arran d'una denúncia de l'Autoritat del Transport Públic (ATM) que havia detectat l'ús de títols de transport falsificats provinents de TMB entre el mes de març del 2020 i el mes de març del 2021. Per falsificar aquests bitllets, s'havien robat com a mínim 47 bobines de títols de transport de TMB ubicades en caixes fortes de diferents estacions de la línia L5 de metro de Barcelona. Entre els detinguts hi ha un treballador del metro de la capital catalana que, presumptament, seria qui va sostreure les bobines i les venia als falsificadors.

Els títols falsificats eren gairebé idèntics als originals i es distribuïen a diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals Mataró on, segons Mossos d'Esquadra, "hi havia un gran mercat de compravenda de títols falsificats".

La investigació va acabar aquest dilluns amb tres entrades judicials a dos domicilis i a un bar de Barcelona. Dels 7 detinguts, quatre són de nacionalitat equatoriana, dos de nacionalitat espanyola i una nacionalitat colombiana. Tots han passat a disposició avui. La investigació, però, segueix en marxa i des de Mossos d'Esquadra no descarten més detencions.

 

Informa: S.Ruiz