Desarticulada una xarxa de cultiu i tràfic de marihuana que operava a Mataró

La Policia Nacional ha detingut 11 persones i ha desmantellat tres cultius de marihuana en una nau industrial de Mataró i dues cases de Cabrils i Argentona. S’han decomissat, entre d’altres, 1.683 plantes de marihuana.

Fotografia: Policia Nacional

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana a gran escala que actuava des de Mataró, Cabrils i Argentona. L’actuació ha acabat amb 11 detinguts i 7 persones més investigades per la seva relació amb els fets. També s’han desmantellat tres cultius en una nau industrial de Mataró, on s’emmagatzemava, processava i empaquetava la marihuana, i dos habitatges en urbanitzacions de Cabrils i Argentona.

En total s’han decomissat 1.683 plantes de marihuana, 29 quilos de cabdells i maquinària pel valor de més de 600.000 euros. També s’han intervingut diverses armes de fogueig i d’aire comprimit, una espasa, una defensa extensible, 10.500 euros en efectiu i sis vehicles.

L’organització tenia un alt grau d’especialització en el cultiu i distribució de doga. Segons explica la Policia Nacional, estava liderada per un home i els seus dos fills i estaria formada per més d’una dotzena de persones de nacionalitat espanyola i veneçolana.

Les tres plantacions tenien la llum punxada de manera subterrània i a alguns metres de distància dels habitatges per dificultar la seva detecció tant per la companya elèctrica com per la investigació policial. Els habitatges tenien un sistema de videovigilància perimetral, alarmes i gossos guardians per detectar la presència de persones alienes al grup.

Informa: S.Ruiz