Desallotjat un edifici del barri de La Llàntia

La Policia Local de Mataró ha actuat aquest mateix matí en sis pisos situats entre el carrer de Galícia, 24, i el carrer Nou de la Mercè, 70. L’Ajuntament confirma que hi havia moltes deficiències sanitàries als immobles i que, entre altres coses, faltaven les connexions al clavegueram de les aigües residuals dels habitatges. Per aquest motiu hi havia hagut problemes d’embussaments. A més, els pisos no tenien cèdula d’habitabilitat i constava que s’estava produint també frau elèctric.

Amb tot, l’Ajuntament va activar el protocol que tiren endavant des del passat mes de maig i dies abans ja havien notificat el desallotjament de l’edifici si no s’abandonaven els immobles de forma voluntària. Finalment i a través d’una ordre judicial s’ha produït el desallotjament d’un total de 9 persones, que són les que avui es trobaven en aquests habitatges. Entre ells i segons ha pogut saber Mataró Audiovisual, no hi havia cap menor d’edat. La Policia Local i els serveis que intervenen en aquests processos com habitatge, salut pública, mediació, benestar social i el departament de llicències, s’han personat avui mateix per fer efectiu el desallotjament.

Aquests pisos havien estat font de conflicte amb els veïns per les deficiències que presentava i l’Ajuntament en tenia coneixement per les repetides queixes veïnals.

La propietat dels immobles és d’una entitat bancària que ja ha procedit a la neteja i desinfecció de l’edifici. Se’ls ha requerit que facin el tancament oportú per evitar noves ocupacions a través d’elements o dispositius adequats sigui tapiant els accessos, posant portes antiocupes o alarmes.

Informa: M.Gómez / J.Pirt