Desallotjades 22 persones de dos locals de l'Avinguda Perú

Les dues antigues seus d'entitats bancàries, ubicades al barri de Rocafonda, han estat deshabitades per ordre d'un Decret d'Alcaldia. En el procés, 8 persones han quedat detingudes

Desallotjats dos locals als números 44 i 46 de l’Avinguda Perú, al barri de Rocafonda de Mataró, per risc d’habitabilitat, salubritat i seguretat. En total s’ha desallotjat 22 persones, 5 de les quals menors d’edat. Durant l’operatiu, la Policia Nacional ha detingut 8 persones per motius d'estrangeria, mentre que els cinc menors d’edat han quedat sota custòdia dels Mossos d’Esquadra.

Policia Local, juntament amb Mossos d’Esquadra i Policia Nacional, han procedit des de les 9 d'aquest matí a deshabitar aquests locals de Mataró, que havien estat una antiga seu de Caixa Laietana i Bankia, el magatzem i l’arxiu d’aquesta entitat bancària.

Segons ha pogut saber Mataró Audiovisual, com a mínim faria un any que aquests locals estarien ocupats. Les mateixes persones van ocupar el magatzem del costat, també propietat de l’entitat bancaria, i ara començaven a fer vida també al pis de dalt, que hauria estat l’arxiu del banc.

Fonts del veïnat asseguren que l’ocupació d’aquests espais no havia generat conflictivitat a la zona, tot i que també reconeixen que s’haurien vist moviments vinculats amb el tràfic de drogues.

Després de buidar els dos locals, operaris de la brigada municipal han tapiat els accessos.

El s’ha fet per ordre d'un Decret d'Alcaldia i amb autorització del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona. Hi han participat 7 dotacions de la Policia Local, una de Mossos d’Esquadra i 3 de la Policia Nacional.

 

Informa: S.Ruiz