Desallotgen l’edifici ocupat del carrer Jaume I

Foto: Mataró Audiovisual

Aquest matí s’ha produït el desallotjament per ordre judicial de l’edifici ocupat del carrer Jaume I. L’actuació s’ha portat a terme de forma conjunta per Policia Local, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional amb un desplegament de 70 agents i ha arrencat pels volts de 2/4 de 9 del matí. Aquesta acció arriba després que dilluns l’ajuntament notifiques als ocupants de l’edifici que havien de marxar arran del resultat d’un informe que valorava que l’edifici representava un risc per a les per a la seguretat i salut de les persones que hi vivien. El mateix dilluns l’Ajuntament va sol·licitar una ordre al jutjat per executar el que demanava l’informe i aquest va arribar aquest passat dimarts i avui s’ha aplicat.

Durant el procés s’han tret de l’edifici un total de 45 persones i s’han desallotjat 25 pisos dels 37 que tenia l’edifici. Els 12 pisos restants estaven buits. S’ha identificat a tots els ocupants, alguns amb antecedents i 5 persones han estat traslladades a dependències de la Policia Nacional per temes d’estrangeria.

Un cop finalitzat el desallotjament s’ha procedit a tapiar l’edifici.  

Les persones empadronades a Mataró i que presentin una situació de vulnerabilitat seran derivades a Benestar Social, des d’on se’ls oferirà una alternativa habitacional d'urgència. De fet, ja es va fer així dilluns, després d’entregar les notificacions, amb un total de 10 unitats familiars.

Informa: S.Ruiz/ A.Gual