Denuncien un veí de Mataró per comercialitzar amb ocells protegits

Els fets s'han posat en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient i podrien constituir un presumpte delicte contra la fauna

Membres del Cos d'Agents Rurals de l'Àrea Regional de Barcelona han denunciat un veí de Mataró per tinença, tràfic i comerç d'espècies protegides. L'home en qüestió venia ocells protegits a través de pàgines d'internet dedicades a la compravenda.

El passat 17 de desembre, després que agents del Grup de Suport de Fauna i Flora del Cos d'Agents Rurals identifiquessin l'individu, van poder intervenir els ocells i denunciar a l'autor dels fets.

Durant l'actuació, que va tenir lloc a la via pública de Mataró, es van comissar 7 exemplars diferents: una mallerenga blava (Parus caeruleus), un sit negre (Emberiza cia), dos gafarrons (Serinus serinus) i tres tallarols capnegre (Sylvia melanocephala).

Segons informa Agents Rurals, els fets s'han posat ara en coneixement de la Fiscalia de Medi Ambient i podrien constituir un presumpte delicte contra la fauna, el que pot comportar penes de presó de sis mesos a dos anys o multes de vuit a vint-i-quatre mesos.

 

Informa: J.Peñaranda