Denuncien un incompliment de la Llei General del Padró per part de l'Ajuntament

La Plataforma Papers X Tothom de Mataró i els grups municipals de Volem Mataró i la CUP denuncien que l’Ajuntament incompleix dos punts de la Llei General del Padró i la resolució del Ple Municipal del mes de setembre que pretenia facilitar l’empadronament a persones sense domicili fixe. Per una banda, asseguren que l’administració municipal està impedint el padró a persones que no aporten documentació sobre l’habitatge en el qual es volen empadronar. Basant-se en la Llei General del Padró i en la proposta de resolució aprovada amb els vots de la CUP, CIU, ERC-MES, ICV-EUiA, VOLEMataró i les regidores no adscrites, asseguren que totes les persones que ho sol·licitin han de ser empadronades al seu lloc de residència, fet que no s’està permetent.

D’altre banda expliquen que la llei general de padró, publicada al BOE el 24 de març del 2015, estableix que si una persona no rep cap mena de resposta en tres mesos per part de l’administració, queda automàticament empadronada. Un punt que asseguren s’està incomplint en l’actualitat.

Si no es resol la situació, durant la roda de premsa es va assegurar que no descarten iniciar un contenciós administratiu contra el consistori mataroní.

 

Informa: S.Ruiz/ S.Mesa