Denúncia penal pel propietari del ruc que carrega ferralla

ruc

Nova denúncia, en aquest cas penal, pel propietari del ruc que carrega ferralla. L’Asociación Contra el Maltrato Animal ha presentat la denúncia al Jutjat número 4 de Mataró perquè considera que l’home maltracta l’animal sotmetent-lo a un tracte vexatori i mantenint-lo en estat d’insalubritat i decadència. Després de rebre diverses denúncies administratives per part d’altres entitats animalistes, com SOS Animals Maresme i la FAADA, el ruc continua en mal estat, lligat a un arbre, i el propietari no l’alimenta degudament. Així ho afirma l’advocada Olga Ortiz a la denúncia, on també destaca que l’animal carrega grans quantitats de ferralla arrossegant un carro que no reuneix les garanties mínimes de seguretat. Al text s’hi afegeix que el ruc es desplaça per carreteres molt transitades com la Nacional II.

El portaveu de l’associació, Toni Solanas, justifica que la via penal era l’única opció que els quedava després que la conselleria d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat hagi ignorat, segons diu, les seves peticions tot i les proves. Una crítica que fa extensiva a l’Ajuntament de Mataró. Solana considera que el consistori ha incomplert l’ordenança de tinença d’animals.

Amb la denúncia ja presentada, la primera mesura cautelar que es demana a la jutge és la confiscació del ruc i també de l’últim gos que conserva l’home. Recordem que la protectora d’animals ja li va retirar dos gossos.