Demostració de la tècnica del vidre bufat per ressaltar la importància de la indústria

Vidre Bufat

La plaça de l'Ajuntament ha estat escenari aquest dissabte d'una demostració de treball en vidre bufat. Una activitat emmarcada en els actes del centenari de la cooperativa del Forn del Vidre i de l'exposició de Can Palauet que recull documentació d'aquests 100 anys d'història de Cristalleries de Mataró. Marcel Estrems, president de la comitiva del centenari, explica que aquesta mostra i els tallers de demostració han de servir per posar l'accent en la importància de la indústria i també reivindicar un espai perquè la societat conegui tot aquest bagatge.

La demostració s'ha centrat en la tècnica amb la que es feien les bombetes, que poc a poc va anar sent substituïda per la producció en sèrie mecanitzada. Els experts van mostrar la tècnica amb la que han elaborat setrills i altres objectes de vidre. La voluntat de la comitiva del centenari és aconseguir recuperar l'ofici. 

Cristalleries de Mataró es va constituir com a cooperativa de fet l’any 1919 i va treballar en el món del vidre fins el 2008.

Informa: C.Sánchez/M.Torres