"Democràcia, convivència i voluntat de la majoria", els valors dels procés català segons Ferran Sáez

Els valors del Procés català han estat els protagonistes de la conferència institucional d’aquest dijous. L’acte, organitzat per l’Ajuntament i Òmnium Cultural i emmarcat en la celebració de la Diada Nacional de Catalunya a Mataró, ha volgut posar sobre la taula les paraules del Doctor en Filosofia Ferran Sáez. Ell mateix ha dit que a partir d’articles del 2017, els valors del procés són “democràcia”, “convivència” i “voluntat de la majoria”. Valors compartits entre totes les parts, ha dit Sáez, però desgranats i posats en pràctica de manera diferent. Sáez també ha parlat d’una societat madura i ho ha vinculat amb la tensió que, assegura, es viu al país.

Abans de Sáez, el president d’Òmnium Cultural a Mataró, Carles Estapé, ha parlat dels valors que defineixen l’entitat a la que representa i s’ha referit a una cita mencionada durant l’ofrena floral de l’11 de setembre: “No he nascut per compartir odi, sinó amor”. Estapé ha relacionat aquest amor, per l’amor, deia, que ells tenen per la llengua, pel país i el seu futur. L’Alcalde David Bote ha clos l’acte amb un missatge de respecte, progrés i institucions.

Ferran Sáez s’ha emportat diferents reconeixements entre ells tres premis d’assaig el Joan Fuster, el Josep Vallverdú i aquest any el Premi Carles Rahola d’assaig.

Informa: M.Gómez / J.Masriera