Demanen obrir la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany

Objectiu: obrir la causa de l’assassinat de l’Helena Jubany. Aquesta és la voluntat d’una campanya impulsada des de Sabadell per part del teixit associatiu del municipi. Fa dies que recullen adhesions a un manifest en què asseguren que “hi ha prou indicis” en el cas de l’Helena per pensar que la seva mort “va ser un assassinat”. Asseguren que també que hi ha prou mostres per pensar que els presumptes responsables eren de Sabadell i exigeixen conèixer la veritat per “confortar la família i amics, i que es faci justícia”, diuen. El document pel qual es recullen signatures, que l’han anomenat “manifest sabadellenc per la justícia i la veritat” ha aconseguit més de 10 mil signatures només en les primeres 48 hores. Tot aquest suport és un escalf important per la família, segons explica el germà de l’Helena, Joan Jubany.

L’Associació Helena Jubany té a internet un portal web en què per una banda es parla de la seva activitat, per tant i especialment, sobre les convocatòries als Premis Helena Jubany i les obres guanyadores. Per altra banda, també expliquen la biografia i així, la vida i obra de l’Helena Jubany i recentment n’han engegat una de nova, que recull el crim amb tota la investigació i les notícies publicades als mitjans de comunicació respecte al cas.

Amb tot, contínuament es demana que tothom qui tingui dades o informacions relacionades amb el cas les aporti per poder esclarir els fets d’aquell 2 de desembre de 2001, dia en què es va trobar a l’Helena morta. Reobrir el cas seria important pels familiars i amics, però hauria de ser abans del desembre de 2021, data en què prescriuria definitivament la causa.

Informa: M.Gómez