×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Demanen nou anys de presó per Félix Riesco, excap de la Policia Nacional a Mataró

Fiscalia demana nou anys de presó per Félix Riesco, ex-inspector en cap de la comissaria de la Policia Nacional a Mataró. Està acusat dels delictes continuats de suborns, revelació i violació de secrets i d’afavorir el tràfic de substàncies “que causen greus danys a la salut”, segons consta a l’acta del fiscal. Al text de l’acusació s’assenyala que entre els mesos de novembre de  2015 i juny de 2017, Riesco es va estar aprofitant del seu càrrec com a inspector en cap de la policia, dels coneixements i contactes que comporta, per facilitar informació concreta i transcendental de diferents operacions policials a un dels clans gitanos més importants del barri de la Mina de Sant Adrià del Besòs. Operacions antidrogues (cocaïna, heroïna i marihuana) que estaven investigant dels del cos de Mossos d’Esquadra i que implicaven a diversos familiars del Tio Cristina, patriarca d’aquest clan gitano.

Segons l’escrit Riesco havia utilitzat els seus contactes per obtenir informació que després passava a aquest patriarca. Ho feia sempre amb una entrevista personal entre els dos en la que el Tio Cristina abonava quantitats de diners a Félix Riesco, com queda patent en unes imatges a les que va tenir accés el diari El País el passat mes d’abril.

Riesco va ser detingut el juny de 2017 i va quedar en llibertat amb càrrecs, però davant del risc de fuga, l’octubre passat va tornar a ingressar a la presó. El passat agost va tornar a sortir de la presó i espera en llibertat la celebració del judici.   

Informa: Cristina Salad