Declarats sis petits incendis al nord de Mataró en només dues hores

Els focs, que han afectat tanques de bruc, matolls i un vehicle, s’han declarat entre les 02.30h i les 04.30h de la matinada a Vista Alegre i el seu entorn.

Els Bombers han hagut de sufocar aquest dimarts de matinada sis petits incendis declarats a diversos carrers i parcs del nord de Mataró, alguns dels quals amb tan sols un minut de diferència. En la majoria dels casos, han hagut d’apagar focs en matolls i tanques de bruc, però també ha calgut extingir les flames en un vehicle que hi havia estacionat al carrer. En l’extinció de cada foc, només ha estat necessària la intervenció d’una dotació de Bombers i, en cap cas, s’han hagut de lamentar danys personals. La policia està investigant si els incendis han estat intencionats. 

La zona afectada per les flames comprèn quatre carrers i dos parcs situats al barri de Vista Alegre i al seu entorn, al Camí de la Serra. Segons els Bombers, el primer foc ha començat cap a dos quarts de tres de la matinada al carrer Salvador Espriu, i l’últim, dues hores més tard, al carrer Fídies.

En total, han cremat tres tanques de bruc en finques particulars dels carrers Salvador Espriu, Arquímedes i Fídies; diversos matolls al Parc del Nord i al Parc de les Illes, on el foc també ha afectat un xiprer, i un vehicle que hi havia aparcat al carrer Hèl·lade.

Els avisos dels tres últims incendis de la nit, els que han cremat a partir de dos quarts de cinc de la matinada, han arribat amb tan sols un minut de diferència, segons els Bombers. De moment, es desconeix si els sis focs tenen relació entre ells, però la Policia Local de Mataró i els Mossos d'Esquadra estan investigant una "possible responsabilitat intencionada". 

Informa: B. Doñate