De les túniques a les mascaretes

La Hermandad Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de La Esperanza ha pres la iniciativa de confeccionar mascaretes a partir de les túniques, capes i vestimenta que utilitzen per Setmana Santa. Una idea que ha volgut donar resposta a la campanya Jo Actuo per Donar del Servei Català de la Salut, i que també n'ha fet ressò el Consorci Sanitari del Maresme. José Luís Ordóñez, president de la Hermandad, explica que a través de la Comissió de Setmana Santa s'ha fet una crida a totes les cofradías i moltes d'elles també s'hi han sumat. De fet ja han repartit 800 mascaretes i segueixen treballant per fer-ne més.

Aquestes mascaretes les han donat a geriàtrics i centres de dia, un dels col•lectius més vulnerables. El personal sanitari necessita mascaretes homologades. La resposta, diu Ordoñez, ha estat molt bona.

Ordóñez ha explicat que després de la confecció de totes aquestes mascaretes ja s'estaven quedant sense teixit, però dues empreses mataronines, Regala Artesania i Textil Rosdan, els han facilitat més roba i gomes. Es demana que les mascaretes casolanes es facin amb materials hidròfugs, que expulsin la humitat, com samarretes o fundes de coixí.

Informa: J.Peñaranda