Cribratge de Covid-19 pioner en un centre comercial a Catalunya

PCR

El centre comercial Mataró Parc ha estat l'emplaçament on el Departament de Salut ha portat a terme un dispositiu de proves PCR per detectar casos positius de Covid-19. Es tracta d'una nova modalitat de cribratge aplicada en un centre comercial i de manera voluntària i puntual. En aquest sentit, tampoc no s'havia anunciat oficialment que es portaria a terme dissabte per evitar aglomeracions. Abans ja s'havia realitzat aquests testos en escoles, porta a porta en comunitats concretes o en residències.

Així, des de les 10 del matí, l'entrada principal del Mataró Parc es va convertir en una zona de cribratge de casos de coronavirus a través de proves PCR. Voluntaris informaven les persones que entraven al centre comercial de la possibilitat de realitzar-se una prova PCR. És el cas d’Encarnación Gavira que hi havia anat a comprar i va aprofitat per fer-se el test. Gavira assegurava que “que tot ha estat molt ràpid i sense molèsties“.

Segons dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat, més de 3.000 persones van passar dissabte pel dispositiu de cribratge instal·lat a Mataró Parc.

El dispositiu el formaven un centenar de persones, entre personal sanitari i gestió. El liderava l’Institut Català de la Salut (ICS), amb el suport d’altres organitzacions com Creu Roja, l’Ajuntament de Mataró, Open Arms, l’Hospital Germans Trias i Pujol i professionals dels centres d'atenció primària del Consorci Sanitari del Maresme. A més de l’espai, Mataró Parc va cedir material com pantalles protectores que el mateix matí de dissabte es va encarregar d’entregar el seu gerent Alfonso Millán.

A Mataró s’han portat a terme cribratges a partir de testos PCR massius a l’Escola Angeleta Ferrer i a l’Institut Damià Campeny.

Informa: O.Debat