×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Creu Roja proporciona material escolar i llibres per a la tornada a l'escola a més d'una vintena d'infants

Entre 20 i 30 infants de Mataró necessiten l’ajuda de Creu Roja per poder tornar les aules amb material i llibres. L’entitat reparteix una subvenció als diferents municipis de la província per donar suport a les famílies més vulnerables. En total cada any es destinen entre 3.000 i 5.000 euros a les ajudes per a llibres i material escolar, el que correspon a uns 300 euros per infant. De tota manera, aquests ajuts no cobreixen la totalitat d’infants que ho necessiten, la llista d’espera acostuma a ser d’una cinquantena de criatures. La Creu Roja de Mataró ja es troba en els últims passos abans de poder fer les comandes i l’entrega als infants.

La crisi sanitària de la COVID i la possibilitat d’haver de reprendre classes virtuals ha fet més evident la tendència que les escoles demanin cada cop més material digital. La Creu Roja es veu incapaç d’assumir la compra de suports com portàtils o tauletes i per tant es veu obligada a negar els ajuts dels infants que requereixen material d’aquestes característiques.

Com dèiem, entre 20 i 30 infants queden exclosos d’aquests ajuts. El criteri per escollir els que s’hi poden acollir és el nivell de vulnerabilitat de les seves famílies, que en molts casos no reben cap mena d’ingrés.

Informa: C.Sánchez