Creix un 125% la demanda de serveis socials per la crisi del coronavirus

crisi coronavirus

La sol·licitud de serveis a Benestar Social ha crescut en gairebé un 125% des de l’inici de l’estat d’alarma. La situació econòmica derivada de la crisi del coronavirus es va traduir des de les primeres setmanes en un augment de persones i famílies vulnerables, que ha fet duplicar o triplicar el nombre de persones ateses des de diferents serveis. Una situació que s’ha fet palesa, sobretot, en la demanda d’aliments.

És el cas del Centre de Suport Alimentari l’Entorn que ha vist duplicat durant aquests mesos el nombre de persones que atén, passant de poc més de 2.000 bans de la crisi sanitària a 4.200 actualment. També s’han duplicat els àpats diaris que es que es repartien en espais municipals, com en casals de la gent gran, que han passat de 63 a 151 àpats que ara es reparteixen a domicili. Aquest augment també s’ha notat al Menjador Social de la Fundació Sant Joaquim, que des del mitjans de març ofereix 73 àpats diaris quan abans de la crisi sanitària eren 60. 

Des de l’inici de la crisi també s’ha multiplicat el nombre de places de l’alberg municipal. A les 21 places del Centre d’Acollida Municipal de Can Soleret, a principis d’abril se n’hi van sumar 48 més després d’habilitar el Centre Cívic Espai Gatassa com alberg municipal. 
El Serveis d’Atenció a Domicili per a persones dependents també han augmentat durant aquests gairebé tres mesos. A hores d’ara, ofereixen suport a 198 persones dependents més que abans de l’inici de la crisi sanitària.

Informa: S.Ruiz