Creix la Formació Professional a Mataró

Mataró ha triplicat els estudiants de Formació Professional Dual els darrers dos cursos. Així ho va afirmar el regidor d’Educació de Mataró, Miquel Àngel Vadell, durant la roda de premsa de presentació del nou curs escolar. Segons Vadell, del curs 2016-2017 al 2018-2019 s’ha passat de 49 contractes duals a 144. L’augment també s’ha notat en els alumnes matriculats en Cicles Formatius de Grau Mitjà, on el curs passat hi havia gairebé un centenar més de matrícules que fa tres anys. Aquests increments s’expliquen, segons Vadell, gràcies a la Secretaria de Formació Professional creada el novembre del 2017, per promocionar els estudis de FP a Mataró i aconseguir, de retruc, que disminueix l’atur juvenil de la ciutat.

Un dels projectes pendents per millorar la Formació Professional a Mataró és la creació d’un centre integral de Formació Professional al sector Iveco Pegaso. Vadell assegura que a cada reunió amb el Departament d’Educació és un tema que es reivindica des de Mataró. De moment, diu, que la Conselleria encara no ha començat a desenvolupar el projecte.

El curs passat, més de 2.700 alumnes es van matricular en alguns dels 44 graus de Formació Professional que s’ofereixen a Mataró. 

 

Informa: S.Ruiz