Creix en un 71% el nombre de famílies ateses pel centre de suport alimentari l’Entorn

El Banc dels Aliments ha passat d’entregar al centre de suport alimentari l’Entorn 6.000 quilos d’aliments a 14.000 quilos cada 15 dies. Unes xifres que s’han més que doblat per l’increment accelerat de la demanda, que ha crescut de febrer a juny en un 71%. Només en aquests primers quinze dies de juny s’ha atès 322 famílies. Si el mes de febrer des de l’Entorn, gestionat per Càritas i Creu Roja amb l’Ajuntament, es donava aliments a 373 famílies, al mes de maig s’enfilaven a 636 famílies. Si comparem aquestes dades amb les de l’anterior crisi, veiem que en aquell moment, el creixement també va ser destacat, del 66%, però l’actual ha representat un creixement més important, del 71%, i s’ha produït en un període molt més reduït de temps. El 2006, quan es considera que encara no havia començat, Càritas atenia 282 famílies, una xifra força més baixa que la d’abans de començar la present. El 2009, ja en plena crisi, Càritas atenia un total de 577 famílies, el que representa una xifra força inferior a la de 636 famílies que es va atendre el mes passat. Cal tenir en compte, a més, que el mes d’abril un total de 129 famílies amb necessitats d’aliments eren de primera atenció al centre de suport alimentari l’Entorn. Destaca per tant el perfil de persones que fins al moment no havien hagut de recórrer a aquest tipus d’ajuda. Escoltem el director de Càritas, Joan Radó. 

Càritas també ha rebut un total de 10 noves demandes d’ajuda per pagar lloguers o relloguers des del mes de maig. Unes sol·licituds que vénen de persones que per la seva situació es troben exclosos dels canals de les administracions per optar a ajuts oficials. Des de l’entitat acostumen a ser el suport per totes aquestes persones que no tenen papers o treballen “en negre” i que per tant “no poden demanar res”. El director de Càritas, Joan Radó, espera que aquesta situació no s’allargui gaire, perquè assegura no “seran capaços d’aguantar el ritme actual durant gaire temps”.

En una situació com l’actual doncs, Càritas necessita més suport que mai. Tant pel que fa a aliments, recursos econòmics i voluntariat. Es mostren agraïts perquè en aquestes darreres setmanes han rebut donacions molt generoses: 700 quilos d’aliments en donacions, 500 quilos d’arròs de l’empresa Disteco i més de 2.800 litres de llet de l’empresa Anma. També han rebut força donacions econòmiques. En el context actual però, no és suficient i “fent una carta als reis” demanen ajuda de qualsevol mena. Una de les necessitats és el voluntariat jove, que es trobi fora de risc pel coronavirus, per a la reobertura del rober, prevista amb la fase 3. 

Informa: C.Sánchez