Creix el nombre de residents de Mataró i del Maresme

La comarca del Maresme guanya població i és la quarta comarca de Catalunya en rebre nous habitants, per darrere del Vallès Occidental, Barcelonès i Baix Llobregat. Una situació que es produeix en aquells territoris on hi ha activitat econòmica i per tant compta amb presència d’empreses. Així ho ha admès la consellera de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme, Alícia Rodríguez, durant una entrevista al Mataró Al Dia. Analitzant les dades, el Maresme té un saldo migratori positiu de població que arriba a la comarca per treballar o que s’hi estableix per viure-hi. Durant el passat 2016 el guany va ser de 3192 nous maresmencs. Alícia Rodríguez vincula l’entrada de població a la presència d’empreses i d’activitat econòmica.

Al llarg de l'any passat el Maresme va registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i van arribar-hi 16.724. A Mataró les dades demostren que el saldo migratori global és de 323 persones.

Pel que fa a les migracions de persones estrangeres, la tipologia de ciutat incideix en l’origen de les persones que s’instal·len. Amèrica, Europa i Àfrica és per aquest ordre el major nombre d’arribada de persones estrangeres que s’assenten al Maresme, en canvi a Mataró arriben per aquest ordre africans, americans i asiàtics.

En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions, per tant, el saldo migratori és positiu. Dels 30 municipis de la comarca només registren un saldo migratori negatiu 4: Òrrius, Premià de Dalt, Sant Cebrià de Vallalta i Sant Iscle de Vallalta.

Informa: Cristina Salad