Convocada una concentració per reivindicar l’1-0

"Una concentració multitudinària i pacífica", això és el que ha anunciat Mataró per la Democràcia de cara a la celebració de l’1 d’octubre. La mobilització s’ha convocat per aquest dimarts, quan fa dos anys de la votació del referèndum, davant de l’Ajuntament a partir de les 8 del vespre. Des de Mataró per la Democràcia asseguren que es tracta d’una concentració que vol reivindicar l’1 d’octubre i posar en valor tota la gent que va donar suport i va fer possible la votació d’aquell dia a la ciutat de Mataró. És per aquest motiu que des l’organització demanen la participació i asseguren que és la manera d’expressar la seva voluntat de tornar a votar o fer el que calgui, diuen, per la defensa dels drets i les llibertats. Segons Carles Estapé, membre de l’organització, aquell primer d’octubre va significar molt, també per Europa.

Una mobilització que vol fer protagonistes també a tots aquells qui van defensar les urnes, els centres de votació i van donar suport durant tota la jornada de l’1 d’octubre. Així, han demanat a través de les xarxes socials que tothom qui ho vulgui es faci un vídeo dient “ho tornarem a fer”, lema també d’aquesta concentració. Segons Mataró per la Democràcia es convoca a tota la ciutadania però també als partits polítics, entitats i col·lectius com els que ja han confirmat la seva presència: Unió de Pagesos, CDR o ADF, entre d’altres. De fet, Mataró per la Democràcia apel·la directament a aquells partits o ciutadans que no es consideren independentistes però que van anar a votar aquell 1-0. Els demana que siguin dimarts a la mobilització si es consideren defensors de la democràcia i dels drets civils i polítics.

La sentència al judici del procés que es preveu que es faci pública aquest mes d’octubre representarà també un moment important, segons assegura l’organització, i que pot provocar més mobilitzacions.

Informa: M.Gómez