×

Missatge d'error

Notice: Undefined index: und a include() (línia 84 de /var/www/vhosts/mataroaudiovisual.cat/httpsdocs/sites/all/themes/mataroaudiovisual07/templates/node/node.tpl.php).

Continuen tancats la majoria de comerços de Mataró

Bona part del comerç mataroní encara no ha aixecat les persianes tot i estar en fase 0 de desconfinament. Les limitacions encara són moltes i per això, explica Jordi Novo, president de Negoci Empresa Mataró (NEM), molts botiguers esperen el dia 11 de maig per obrir (si és que finalment es pot passar a la fase 1).

El decret del Butlletí Oficial de l'Estat no es va publicar fins diumenge a última hora, cosa que no va permetre als comerços adaptar-se amb prou temps i aplicar les mesures requerides. Alguns d'ells, majoritàriament perruqueries, sí que ho han pogut fer sota cita prèvia. A més a més, Novo assegura que en aquests moments encara es viu una situació d'incertesa i el fet de no tenir la seguretat que el client pugui anar als establiments els tira enrere.

Davant d'aquesta situació els comerços locals s'han hagut de reinventar i trobar, per aquells que encara no les utilitzaven, noves línies de venda. Una de les accions que han dut a terme és l'adhesió a la plataforma slowshopping.cat que permet cercar aquells comerços locals amb servei a domicili. Novo creu que els clients es tornaran més exigents i fugiran de les aglomeracions, un fet que fa imprescindible formar part d'aquestes noves formes de venda online.

Tot i la complexa situació econòmica que viu el comerç local, Novo està convençut que es veurà recompensat. El fet que ara siguin les botigues de proximitat les qui donen servei al ciutadà farà, diu, que aquests els facin costat fent-los revifar.

Informa: J.Peñaranda