Consells i recomanacions per l’estalvi energètic a l’estiu

L'estiu acostuma a ser l'estació de l'any, juntament amb l'hivern, quan es consumeix més energia a la llar. Les altes temperatures obliguen a buscar maneres de refrescar-se i les més comunes són la utilització de l'aire condicionat o el ventilador. Aquest alt consum energètic acaba fent-se notar a les factures i tant ciutadans com entitats públiques busquen maneres d'estalviar.

Dues de les fórmules més utilitzades per l'estalvi energètic és abaixant la potència contractada i fent un ús responsable dels aparells elèctrics, així com abaixant la potència instal·lada adaptant la il·luminació a menys consum com els llums LED i apagant els dispositius quan no es fan servir. Però també es poden aplicar mesures alternatives i que des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor recomanen, com seguir els consells estipulats per cada habitatge segons el seu tipus d'etiquetatge energètic.

Especialment a l'estiu es recomana fer servir, el menys possible, aparells com l'aire condicionat o els ventiladors no només per l'estalvi energètic sinó també per motius de salut i mediambientals. L'alternativa pot ser, en la mesura del possible, obrir les finestres o fer servir un aire condicionat que s'aturi un cop l'espai de la llar ja està fresc.

Altres opcions per reduir aquest consum energètic són regletes amb interruptor o endolls intel·ligents.

 

Informa: L.Fernámdez / J.Monfort