Coneixement del medi i seguretat, els pilars bàsics per anar a buscar bolets

És època de bolets. Al Maresme, abunden el rovelló i el pinetell, tot i que segons el bosc, també és possible trobar carlets, fredolics i camagrocs. Fins i tot ceps o siurenys. La tardor convida a fer sortides per buscar bolets. Activitat que cal fer amb consciència i tenint cura de l’entorn. Vicenç Ribas, membre dels ADF Serra de Marina afirma que cal saber quines espècies es posen al cistell, perquè sinó pot donar-se el cas que no sigui comestibles o que el fet d’arrencar-les acabi afectant altres éssers vius de l’entorn.

El coneixement del medi és important. De la mateixa manera que també ho és la seguretat. Els experts recomanen portar a sobre el telèfon mòbil sempre que anem a la muntanya, per si és necessari fer-lo servir en cas d’emergència. Bàsicament perquè no cal cobertura per trucar al 112 o perquè la senyal GPS del telèfon pot ser útil en cas de pèrdua. Tornant als bolets, Ribas, dels ADF, explica que el més important és cuidar el bosc i no deixar rastres de per on es passa. Els millors boletaires, diu, són aquells que no deixen petjades. 

Aquests dies augmentaran el nombres d’excursionistes i boletaires, que aprofiten l’època de l’any per gaudir de l’entorn i agafar bolets. Per això els ADF apunten que cal seguir les normes de prevenció i seguretat. Els últims anys, s’han elevat el nombre de dispositius de recerca de persones a la muntanya i és per això que demanen seny i precaució, per gaudir de la muntanya de forma correcta.

 

Informa: M.Rodríguez