Condemnat a 6 mesos de presó per agredir i proferir insults racistes a una veïna

L'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a 6 mesos de presó per un delicte d'integritat moral, a un veí de Mataró que va agredir la seva veïna amb la qual mantenia una relació conflictiva i contra la que va llançar insults racistes. L'home, que també ha estat condemnat per un delicte lleu de lesions i un delicte lleu de danys, haurà de pagar diverses multes per un import total de 720 euros i 620 euros més en concepte de responsabilitat civil. A partir del què avançava l'agència EFE i segons la sentència a la que ha tingut accés aquest mitjà, els vets van passar la tarda del 12 de setembre de 2016, quan l'home va abandonar casa seva i es va dirigir al pis on residia la seva veïna colpejant la porta fins trenca-la. Tot seguit, i en presència dels fills menors de la dona, li va propinar cops de puny i cops amb un pal d'alumini mentre proferia insults discriminatoris contra el seu color de pell i també amenaces. La dona va requerir assistència facultativa i va patir policontusions que van tardar 8 dies a curar-se.

Par auto del 13 de setembre de 2016 es va acordar la prohibició de comunicació de l'home amb la veïna, la seva parella i els fills d'aquests. Una prohibició de comunicar-se amb la família que ara la sentència ha determinat que caldrà complir per un període de 3 anys.

Com que no compta amb antecedents penals, l'home però no haurà d'ingressar a presó. Serà a condició de no cometre cap delicte en un període de dos anys i a participar en un programa formatiu d'igualtat, no discriminació i acceptació de la diversitat.

Informa: A.Gual/ S.Ruiz