Conclusions per defensar el col•lectiu LGTBI+ a Mataró

Trobada LGTBI

A l’espai públic és on més discriminacions es donen contra el col·lectiu LGTBI. S’ha de treballar la discriminació de gènere a l’escola, com més aviat millor. Mataró i la comarca haurien de tenir espais anomenats LGTBI. Aquestes tres són algunes de les conclusions que s’extreuen del projecte Totes i Tots Som Mataró que vol garantir els drets lesbianes, gais, bisexuals, transexuals i intersexuals . Durant el cap de setmana s’ha portat a terme una  jornada de participació ciutadana portada a terme a Mataró amb l’objectiu de definir les actuacions LGTBI a fer en els 4 propers anys.

Des de l’Associació LGTBI Mataró veuen crucial que s’incloguin les mesures resultants d’aquest procés en el Pla d’Igualtat de Gènere de la ciutat. Una Llei que doni cobertura al col·lectiu és necessària i més ara, segons una de les representats de l’entitat Heidi Pérez, amb la irrupció de l’extrema dreta a l’estat. 

En concret, la jornada ha definit les actuacions LGTBI que l’Ajuntament ha de portar a terme en els propers quatre anys per desenvolupar i desplegar la Llei 11/2014 aprovada per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un dels últims passos que va engegar la ciutat per portar a terme un protocol per a defensar els drets del col•lectiu tal i com explica Marisa Merchán, regidora de  Polítiques de Gènere a l’Ajuntament de Mataró.

A banda d’aquesta jornada, també hi ha una prevista pel 17 de gener per a tots els treballadors municipals. El procés va començar l’abril del 2018 amb la campanya de comunicació “Totes i Tots som Mataró” i amb la fase de diagnosi.

Informa: O.Debat/ J.Masriera