Concentració per condemnar les morts a la frontera de Melilla

Més d'un centenar de mataronins han condemnat les desenes de morts que es van produir divendres a la frontera de Melilla quan prop de 2.000 persones, la majoria fugint de conflictes armats, van intentar entrar a l'estat espanyol

Fotografia: tvmataró

Concentració aquest diumenge al vespre a Mataró per condemnar les morts de desenes de persones aquest divendres quan intentaven creuar la tanca de Melilla per entrar en territori espanyol. La protesta, convocada per diversos activistes de la ciutat davant l'Ajuntament, ha congregat a més d'un centenar de persones. Durant la concentració es va llegir un manifest i es van mostrar dues pancartes amb els lemes "Espanya, Marroc i Europa, els vostres acords, les nostres morts" i "No más masacre a los negros".

Segons la ONG Caminando Fronteras, divendres van morir com a mínim 37 persones, mentre que el govern del Marroc rebaixa la xifra a 23 morts. En total, es calcula que van intentar entrar a Melilla prop de 2.000 les persones, la majoria fugien de conflictes armats de Sudan i el Txad. Segons el govern espanyol, 133 ho van aconseguir.

Les ONGs també clamen contra el tracte inhumà i la nul·la assistència que, assenyalen, van rebre els milers de persones que no van poder creuar la frontera per part de la policia.

A més de Mataró, aquest diumenge també es van produir concentracions a Barcelona i Madrid.

 

Informa: S.Ruiz