Concentració a Molins contra una ocupació que els veïns vinculen amb robatoris a la zona

Prop de 150 persones es van concentrar ahir al vespre al carrer Nicolau Guañabens, al barri de Molins, en contra de l’ocupació d’unes antigues oficines d’una entitat bancària. Segons alguns veïns, el local faria mesos que estaria ocupat, però sense que s’haguessin produït incidents. Seria més recentment quan s’han produït diversos robatoris o intents d’entrar a domicilis buits que els veïns relacionen amb l’ocupació, motiu pel qual es va organitzar la concentració per reclamar que es desocupés el local. Des de Mossos d’Esquadra, però, no confirmen aquesta vinculació.

Segons el cos policial, a l’interior del local hi havia cinc joves majors d’edat que, després d’una mediació amb els Mossos i els veïns, van abandonar el local i van ser reallotjats a un habitatge cedit temporalment per l’Ajuntament per fer un seguiment social i sanitari dels cinc ocupants. Aquest matí, la porta del local ha aparegut tapiada.

En relació a aquesta ocupació, la Policia Local tenia obert un expedient de seguiment del cas. De fet, la Unitat de Convivència i Civisme havia realitzat anteriorment diverses actuacions per queixes dels veïns per sorolls o baralles o problemes de convivència. Recentment també per incompliments de l’estat d’alarma dels ocupants.

D’altra banda, des de l’Associació de Veïns de Molins es desvinculen de la concentració d’ahir i “de qualsevol manifestació que es faci mentre duri l’estat d’alarma per la Covid-19”, però no descarten mobilitzacions més endavant. A través d’un comunicat,  asseguren que estan en contacte amb les persones afectades pels robatoris i ocupacions que hi ha hagut a la zona per organitzar-se i reclamar solucions a l’Ajuntament i als Mossos d’Esquadra.

Qui també s’ha pronunciat al respecte ha estat el grup municipal de Junts per Mataró. Arran d’aquest fet, la formació demana, entre d’altres, que el departament d’Interior doti Mataró de més agents de Mossos d’Esquadra, que es revisi el funcionaments de les Juntes de Seguretat local per fer-les més operatives i instar al govern espanyol a modificar el Codi Penal per adequar els “tipus penals a les realitats socials i delinqüencials actuals”.

Informa: S.Ruiz

Tags: