Concentració a Mataró pel suïcidi d'un veí de Sants quan l'anaven a desnonar

La concentració va ser convocada pel Sindicat de l'Habitatge de Mataró davant dels Jutjats sota el lema "No són suïcidis, són assassinats en mans del capital" i va aplegar un centenar de persones

Fotografia: Sindicat d'Habitatge de Mataró

Un centenar de persones es van concentrar ahir al vespre davant dels Jutjats de Mataró per mostrar la indignació pel suïcidi d'un veí del barri de Sants de Barcelona quan l'anaven a desnonar aquest dilluns.

L'home estava a l'atur i des del mes de juny del 2020 no podia fer front al lloguer del pis. El mes de gener el propietari del pis va presentar una demanda d'impagament del lloguer. El 9 de juny l'advocat de l'home havia presentat un informe de Serveis Socials al jutjat indicant la vulnerabilitat de l'inquilí per suspendre el desnonament, que el magistrat va rebutjar perquè les circumstàncies comunicades "no són les que regula el Real Decret de vulnerabilitat", segons el TSJC.

La concentració a Mataró va ser convocada pel Sindicat de l'Habitatge de sota el lema "No són suïcidis, són assassinats en mans del capital". En aquest sentit, un dels manifestos que es va llegir reclamava responsabilitat tant a les institucions com als fons voltor i els bancs per aquest succés que qualifiquen d'assassinat. Pilar Sánchez, membre del Sindicat de l'Habitatge de Mataró, assegura que el cas és una conseqüència del sistema capitalista i de l'especulació de grans tenidors, bancs o fons voltors. La solució passa, segons explica, tant per l'organització popular com per un canvi de polítiques de les administracions.

Més enllà de Mataró, també hi va haver mobilitzacions en diversos punts de Catalunya, un d'ells al mateix barri de Sants de la capital catalana.

 

Informa: S.Ruiz