Concentració contra la violència masclista a Mataró sota els lemes “Ens volem vives” i “El masclisme mata”

25N Dona

Sota les consignes “Ens volem vives” i “El masclisme mata” el Dia Internacional contra la violència masclista a Mataró ha reunit a centenars de persones davant de l’Ajuntament. L’associació Teixit de Dones es concentra cada dia 25 en aquest espai tot i que aquest mes de novembre ha estat diferent, coincidint amb el dia mundial. Avui s’ha llegit un manifest sota el títol “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, reivindicant cada una de les dones assassinades per violència masclista. La xifra s’enfila a 52, tot i que hi ha qui en comptabilitza 94, ja que sumen totes les dones assassinades tant si ha estat per la parella sentimental com si no.

Treballar per la sensibilització i la conscienciació de la violència masclista, aquesta és la tasca que fa Teixit de Dones al llarg de l’any. Una associació que també ha ajudat a conformar tot el programa d’activitats  que va començar el 14 de novembre i que s’allargarà fins el 10 de desembre sota l’eslògan “Canviar el relat de les violències és cosa de tots”. Teixit de Dones assegura que cal seguir traslladant el missatge per eradicar aquest i qualsevol tipus de violències que es generin.

La concentració ha comptat amb dansa i amb una persona que interpretava amb llengua de signes les paraules del que es llegia o s’adreçava als concentrats. En acabada la concentració d’aquest dilluns s’han encès diferents torxes i Teixit de Dones ha iniciat una marxa pels principals carrers de la ciutat per cloure la reivindicació.

Informa: M.Gómez / J.Monfort