Què es podrà fer a Mataró durant la Fase 0 del desconfinament?

Sortir a passejar amb tota la família al complet o fer esport a l'aire lliure seran les dues properes mesures que s'aplicaran ja aquest dissabte per començar a alleugerir el confinament. Totes dues formen part de la Fase 0 de Pla de desconfinament que té per objectiu començar a preparar la transició cap a l'anomenada "nova normalitat". A partir del 4 de maig serà quan els comerços, bars i restaurants podran començar a obrir, però amb restriccions.

Passejar
A partir d’aquest dissabte es pot sortir a passejar, però amb restriccions. Per una banda, s’establiran franges horàries segons edat. A més, com ja passava en el cas de la sortida dels infants la setmana passada, només es podrà sortir durant una hora i un sol cop al dia i a no més d’un quilòmetre del domicili.

Esport a l'aire lliure no professional
A partir d'aquest dissabte tothom qui ho vulgui també podrà sortir de casa per fer esport sense contacte a l'aire lliure. Per tant, córrer, patinar o anar en bicicleta estarà permès, però també amb restriccions que encara no s'han anunciat com la durada o la distància màxima o si haurà de ser de manera individual o es podrà fer acompanyat d'altres persones amb qui es convisqui.

Petit comerç
La cita prèvia serà la condició indispensable perquè el petit comerç pugui obrir a partir del 4 de maig. Això implica l'obertura de perruqueries, llibreries, ferreteries o qualsevol altre tipus d'establiment, sempre que no es trobi en grans superfícies. L'atenció, però, haurà de ser individual i els locals hauran de tenir un mostrador, una mampara com la que han instal·lat els supermercats o assegurar al màxim la protecció individual. També hauran de tenir horaris preferents per les persones majors de 65 anys.

Bars i restaurants
Els bars i restaurants també podran obrir a partir de dilluns, però només podran servir comandes per emportar-se. Per tant, en aquesta fase encara no es permetrà consumir ni a les terrasses ni a l'interior dels locals.

Esport federat
A partir de dilluns també podran tornar als entrenaments els esportistes professionals i federats. Hauran de ser, però, entrenaments bàsics, individuals i sense contacte.

Fins quan durarà la fase 0?
Aquesta Fase 0, s'allargarà fins al diumenge 10 de maig. A partir de l'11 de maig, començarà la Fase 1, sempre que els criteris establerts indiquin que és viable. Els criteris que es mesuraran seran la capacitat del sistema sanitari, especialment de les UCIs; la situació epidemiològica de la zona; la implantació de mesures de protecció col·lectiva i les dades de mobilitat i activitat socioeconòmica. En cas de no assolir els nivells requerits, la Fase 0 es prolongaria dues setmanes més.

 

Informa: S.Ruiz