Comencen les rebaixes

Avui, dia 7 de gener, han començat oficialment les rebaixes d'hivern que sempre vénen marcades pel final de les festes de Nadal. Des de finals de novembre, però ja s'han pogut anar veient diferents tipus de descomptes als comerços de la ciutat. Aquest avançament de les rebaixes es deu a la llei de comerç espanyola que des del 2012 permet als establiments aplicar descomptes en qualsevol època de l'any i això perjudica, especialment, el petit comerç. Aldo J. Marco, nou gerent de Negoci Empresa Mataró (NEM), argumenta que els establiments familiars no poden oferir rebaixes tot l'any seguint a les grans superfícies per això cal, diu, que les rebaixes tinguin un calendari fixat.

Per altra banda, Cristina Valcárcel, tècnica de consum de l'Ajuntament, ha volgut diferenciar les rebaixes dels outlets, saldos i liquidacions. Ha recordat que les rebaixes són descomptes econòmics pensats per treure excedent i no han d'anar acompanyats en cap cas de pèrdua de qualitat. Així, els productes rebaixats han de complir certs requisits com haver estat posats a la venda amb anterioritat o mostrar el percentatge rebaixat.

Valcárcel també ha explicat que no tots els establiments fan canvis o devolucions, però sí que estan obligats a bescanviar un producte en cas que sigui defectuós.

 

Informa: J.Peñaranda