Comencen els casals d'estiu de la Fundació Pere Tarrés apostant pel reforç alimentari

Més de 400 nens i nenes de Mataró van començar dilluns a anar a algun dels casals d’estiu subvencionats per l’Ajuntament. Uns casals que formen part de la iniciativa “A Mataró, estiu actiu” que impulsa el consistori amb l’objectiu d'oferir un ventall ampli de propostes d’educació en el lleure per aquest estiu. Uns casals d’estiu que venen marcats, com en tots els àmbits, per la crisi sanitària de la Covid-19 i per les mesures de seguretat i higiene per evitar contagis. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, ha explicat durant la visita que ha fet al Casal d’Estiu de l’escola Angeleta Ferrer que des del consistori s’ha proporcionat el material necessari als sis casals d’estiu que s’han organitzat aquest any. També explica que s’ha fet un acompanyament en la formació dels monitors per saber com han d’actuar en cas de detectar algun cas de coronavirus a l’aula.

Amb dubtes i pors, però molt d’entusiasme. Així és com han arrencat aquest any des de l’Associació Dinàmic els casals d’estiu que organitzen, entre ells el de l’Angeleta Ferrer.  Prendre la temperatura a tothom qui entre al centre, entrades esglaonades, que els infants portin gots per no beure directament de les fonts, gels hidroalcohòlics i sabó a cada aula i un punt més de calma que en anys anteriors. Mesures per poder permetre un retorn a les aules necessari per poder tornar a veure els seus companys i companyes i sobretot expressar el que han viscut durant el confinament. Nico Bobadilla és coordinador de l’Associació Dinàmic, responsables del Casal d’Estiu de l’escola Angeleta Ferrer.

Des de l’Ajuntament indiquen també que cap infant s’ha quedat sense plaça en un casal d’estiu aquest any. Tot i que només s’han fet 6 casals dels 19 que es fan habitualment, s’han ofertat 575 places, de les quals gairebé 150 han quedat vacants.

Informa: J.Peñaranda