Comencen a aplicar-se les noves restriccions a bars i restaurants

Només podran obrir per oferir esmorzars i sopars. Les excepcions són els restaurants dels hotels i els de les àrees de servei

Avui comencen a aplicar-se les noves restriccions en bars i restaurants, anunciades la setmana passada pel govern de la Generalitat. Des d'avui dilluns, aquests només podran obrir de 7:30 a 9:30 per oferir esmorzars i de 13 a 15:30 per fer dinars. La resta del temps els clients no podran consumir dins el local ni a les terrasses, tot i que si podran emportar-se beguda o menjar. Queda fora de la franja d'obertura el sopar, que només es podrà cobrir oferint menjar a domicili o fent menjar per emportar amb recollida al mateix local. En aquest cas l'horari de recollida al local serà de 19h a 22h i si s'ofereix repartiment a domicili, aquest es podrà fer fins a les 23h. Pel que fa al nombre de comensals que es poden reunir en una mateixa taula, aquest queda limitat a 4, a excepció que les persones siguin de la mateixa bombolla, que llavors es podria arribar a 6. Només pels àpats dels dies festius es podran reunir 6 comensals de dues bombolles diferents.

Pel que fa a la resta de mesures anunciades, s'aprecien algunes petites diferenciés al DOG respecte al que es va dir inicialment. Per exemple, el permís per visitar persones pròximes o familiars durant el confinament comarcal no comença avui, sinó el dimecres 23. Per justificar aquesta excepció s'haurà d'omplir una declaració autoresponsable que es pot trobar al web del Departament d'Interior. Segons aquestes noves puntualitzacions incloses al DOG, els restaurants dels hotels sí que podran servir sopars, però només a les persones que s'hi allotgin, mentre que els restaurants de les àrees de servei queden fora de les limitacions horàries, però només per servir a transportistes.

Informa: A.Gual