Comença un estiu ple d’activitats per a infants i joves a Mataró

A partir d’aquest dilluns els infants i joves de 4 a 14 anys disposen d’un programa d’activitats gratuïtes i diverses per fer a les tardes fins al 2 de setembre.

Fotografia: tvmataró

Tallers de circ, de Manga, percussió, dansa urbana o jocs tradicionals. Aquestes són només algunes de les activitats que els infants i joves d’entre 4 i 14 anys podran fer al llarg de l’estiu a la capital del Maresme. Totes aquestes propostes formen part del programa ‘Viu un estiu de diversió a Mataró’ impulsat per l’Ajuntament de la ciutat i que compta amb la complicitat del teixit associatiu mataroní. Les activitats han començat aquest dilluns en horari de 6 a 8 de la tarda i s’allargaran fins al 2 de setembre, exceptuant la setmana de Les Santes. A la majoria d’elles, no cal inscripció prèvia.

Laura Seijo (regidora Benestar Social i Promoció de la Salut): Això té dos objectius. Per una banda, que no es quedin a casa alguns enganxats a la televisió. Per una altra, que els nens no estiguin sols al carrer a algunes hores de la nit. La dinamització fa que siguin activitats dirigides i que, a més, permetin educar en el respecte, en l'espai públic, en la cohesió social...

A banda d’aquest programa d’activitats que es pot consultar a la web del consistori municipal, també s’ha impulsat el projecte ‘Gaudim en família’ al barri de Rocafonda. La iniciativa es durà a terme del 4 al 15 de juliol i no es descarta extrapolar-la a altres barris de la ciutat.

Laura Seijo (regidora Benestar Social i Promoció de la Salut): Aquesta proposta va dirigida a famílies amb infants de Rocafonda i té com a objectiu treballar el vincle dels adults amb els menors, la dinàmica interna i social de la família i reduir els infants i els adolescents que resten sols al carrer.

Aquest estiu, i també com a novetat, s’ha posat en funcionament un servei de ludoteca al Centre Cívic Espai Gatassa en horari de 8.30 a 13.30h de dilluns a divendres per a infants de 4 a 10 anys. Aquest servei pretén que els responsables d’aquests menors puguin conciliar les activitats de la vida quotidiana.