Comença la campanya de vacunació contra la grip estacional

El període ideal per vacunar-se del virus que es repeteix cada any és a l’inici de la tardor, i per això ha començat la campanya de vacunació contra la grip estacional. 

La grip és una malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra. A Catalunya arriba amb l'hivern, i per això el Departament de Salut va posar en marxa el passat dilluns la campanya de vacunació contra la grip.

Hem de diferenciar la simptomatologia de la grip i la del refredat que són molt similars, amb tos, mucositat, secreció nasal, mal de cap o de coll..., tot i que els símptomes de la grip acostumen a ser més pronunciats, com febre més alta acompanyada de dolor muscular.

En la majoria de casos, les persones es recuperen en una o dues setmanes sense necessitat de rebre tractament amb fàrmacs específics. I es que, els antibiòtics no curen la grip. Per això, és important seguir unes bones pràctiques d’higiene.

En els infants molt petits, la gent gran, les persones amb malalties greus i les persones amb diverses malalties cròniques pot provocar complicacions greus que requereixen actuacions específiques. I per aquesta raó, la millor manera de prevenir la grip és amb la vacunació.

Com a novetat, les farmàcies comunitàries de tot Catalunya s’implicaran amb la campanya impulsant la vacunació de les persones que pertanyen als grups de risc i que freqüenten la farmàcia habitualment.

Informa: M. Mir / C. Salad

Tags: