Comença la campanya contra el mosquit tigre

L'Ajuntament engega les primeres mesures de prevenció contra el mosquit tigre. Cal eliminar o tractar qualsevol punt d'aigua estancada per evitar la posta d'ous i el creixement de les larves aquàtiques. Així s'actuarà als dos cementiris de la ciutat, a les instal·lacions esportives, als centres educatius i zones verdes com parcs i horts urbans. A més a més l'empresa municipal Aigües de Mataró farà un tractament específic a la xarxa de clavegueram de tot el municipi.

Per evitar la ràpida proliferació del mosquit l'Ajuntament demana també la implicació de la ciutadania i el sector privat amb un seguit de consells. Es recomana posar sota cobert els objectes que puguin acumular aigua i en els casos en què es consideri imprescindible mantenir-los a l'exterior cal que es mantinguin tapats. Per les piscines es pot actuar clorant l'aigua i per les basses introduint-hi peixos (com la carpa comuna). També s'aconsella instal·lar mosquiteres a les obertures dels habitatges.

El mosquit tigre es va detectar per primera vegada a Mataró l'any 2010 i a Catalunya, el 2004. Des de fa 4 anys el control d'aquest mosquit pren una rellevància especial a causa dels casos que s'han donat a Catalunya relacionats amb el virus Zika el Chikungunya, el Dengue o la febre groga.

J.Peñaranda